ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Σεξουαλικότητα και Διαπροσωπική Επαφή

Άκης Κούβελας |

Στο εργαστήρι θα διερευνήσουμε την σεξουαλικότητα της οποίας η ύπαρξη είναι άλλο ένα μέσο ουσιαστικής διαπροσωπικής επαφής. Οι άνθρωποι μέσω αυτής συνήθως περιμένουν να πάρουν η να δώσουν ευχαρίστηση. 

Συνήθως από την προεφηβική και εφηβική ηλικία σχηματίζουμε κάποιες αντιληψεις οι οποίες δεν είναι και πολύ ρεαλιστικές  και μάλιστα μας αποπροσανατολίζουν και οι προσδοκίες που δημιουργούνται πολλές φορές μας απαγοητεύουν. (ανεπιθύμιτες εγκυμοσύνες , μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων , ανηδονία, στείρα εξερεύνηση)

Επίσης  κάποιες προκαταλήψεις και η άγνοια δημιουργούν  αρκετά εμπόδια στις διαπροσωπικές επαφές που αξίζουν βαθύτερης διερεύνησης διότι υπάρχει σοβαρό θέμα στην ανάπτυξη του ατόμου με συνέπεια σοβαρής συναισθηματικής παθολογίας. Η εφηβική αδιάκριτη σεξουλικότητα με ουσιαστική έλλειψη αγωγής δημιουργεί σεξουαλικά θέματα στα επόμενα αναπτυξιακά στάδια του ατόμου, το οποίο όταν σχετίζεται με τον άλλον με παρόρμηση , καταναγκασμό και εμμονή να βιώνει σοβαρές συνέπειες οι οποίες να δυσκολεύουν την διαχείρηση της ζωής του. 

Επίσης άλυτα θέματα και ανοχτοί λογαριασμοί (απώλειες- Θάνατος-κακοποίηση-διαζύγια κ.α) μπορεί να μετατρέψουν την σεξουαλικότητα σε αυτοκακοποίηση , σε ασυνείδητη κραυγή βοήθειας , σε αλόγιστη επιλογή παροδικών  σεξουαλικών συντρόφων που  συνήθως μοιάζει να είναι πράξεις  αυτοτιμωρίας , αυτοεξευτελισμού και κακοποίησης.

Μην ξεχνάμε ότι η σεξουαλικότητα και κατ' επέκταση  ο οργασμός είναι βασικοί ενισχυτές διέγερσης των ενδορφινών στο κέντρο ευφορίας του εγκεφάλου και έχουμε όλοι δικαίωμα στην ευχαρίστηση και ηδονή που τόσο απλόχερα μας χαρίζει η χρήση.....

Σας περιμένουμε με χαρά στο εργαστήρι μας το οποίο περιλαμβάνετε στον κύκλο των εργαστηρίων με τίτλο << Ένα Πολύπλευρο Ταξίδι Προσωπικής Ανάπτυξης 

Δηλώσεις συμμετοχής στο info@humangarden.gr

Ημερομηνία διεξαγωγής 17/02/2024

Ώρα 12.00 με 17.00

Κόστος συμμετοχής 40,00

Νέστορος 10  Πλ. Αττικής  10445

Ανθρώπινος Κήπος