ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Πένθος και Απώλεια

Ο Ανθρώπινος κήπος σε συνεργασία με τα Μαθήματα Ζωής σας  παρουσιάζουν ένα σεμινάριο με θέμα: «Πένθος και Απώλεια». Ελάτε να μιλήσουμε ανοιχτά  για τη ΖΩΗ και τις διαδρομές της, να μιλήσουμε δυνατά για αυτά που οι άνθρωποι ψιθυρίζουν πίσω από κλειστές πόρτες.

 

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 3 ώρες.  Στη διάρκεια των τριών αυτών ωρών δουλεύονται ικανοποιητικά τα παραπάνω θέματα σε σχέση με τις  ανάγκες των ενηλίκων που πενθούν την οποιαδήποτε απώλεια. Παραδείγματα απωλειών εκτός του θανάτου είναι: Η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική, ο χωρισμός, η συνταξιοδότηση, η απώλεια, η ύπαρξη μιας απειλητικής για τη ζωή ασθένεια, οικονομική κρίση, χάσιμο αντικειμένων, η χρήση ναρκωτικών,  ακρωτηριασμός, μετακόμιση και φυσικά η λίστα είναι ατελείωτη.)

 

Εισηγητές και θέματα:

Νάνσυ Ψημενάτου Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Πένθος & απώλεια (για τη χρήση & όχι μόνο)
Δημήτρης Κουτζαμάνης Life coaching Ανδρικό πένθος
Γεωργία Φέλιου Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Τραβώντας την κουρτίνα …ανακαλύπτουμε…

 

 

Βιωματικές ασκήσεις είναι απαραίτητες για την κατανόηση των συναισθημάτων που  κατακλύζουν τον άνθρωπο όταν περνά μια απώλεια.  Τελικός μας στόχος είναι να θυμίσουμε ότι όταν δεν πενθούμε (είτε από φόβο, είτε από άγνοια) καταδικάζουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας. Η κοινωνία πληρώνει το τίμημα του «μη πένθους» με διάφορες μορφές: Αυξημένη χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών ή συνταγογραφούμενων χαπιών, επικίνδυνες συμπεριφορές και βία, bulling και αυτοκτονίες.

 

Το βιωματικό εργαστήριο έχει ελεύθερη είσοδο, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οι συμμετοχές για αυτό το σεμινάριο έχουν καλυφθεί!
Ορίσαμε την
επανάληψη σε νέα ημερομηνία: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου.

 

Το σεμινάριο θα γίνει Σαββάτο 7 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.00 στον Ανθρώπινο Κήπο.  Η ώρα προσέλευσης είναι αυστηρή αφού θα ξεκινήσουμε με βιωματικές ασκήσεις και έπειτα από τις 18.00 δεν θα είναι δυνατή η προσέλευση ατόμων ώστε να μην διακοπεί η διαδικασία.  (Εμείς θα σας περιμένουμε από τις 17.30 με καφέ και κουλουράκια!!!)

Για το πώς θα μας βρείτε ακολουθήστε τις οδηγίες του χάρτη στη σελίδα του Ανθρώπινου Κήπου.

 

Σημείωση: Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν έντυπα, προτεινόμενη βιβλιογραφία και βεβαίωση παρακολούθησης από τα Μαθήματα Ζωής.