ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης. Τα χάπια στην σημερινή εποχή και ο ρόλος τους στην εξέλιξη της προσωπικότητας του ατόμου

Κάποτε κάποιοι χρησιμοποιούσαν ουσίες για χαλάρωση και απόδραση από την πραγματικότητα, σήμερα κάποιοι χρησιμοποιούν ουσίες για να είναι παρόντες στη ζωή, να είναι ανταγωνιστικοί και κατά ομολογία πολλών να είναι πάντα σε τέτοια εγρήγορση ώστε να μην «χάνουν» λεπτό από τη ζωή τους.

 

Αθλητές να μην επιτρέπουν να είναι δεύτεροι η να ξεπερνούν ταχύτατα τραυματισμούς, φοιτητές ή μαθητές να απομνημονεύουν τέλεια, να διασκεδάζουν να ξενυχτούν και να είναι προσηλωμένοι το πρωί στην παράδοση.

 

Νοικοκυρές να προλαβαίνουν τα πάντα σε βαθμό μανίας σαν να μην επιτρέπεται να υστερούν σε κανένα τομέα (παιδιά, σύντροφο και καριέρα πολλές φορές).

 

Αυτή η κατακλυσμική κατάσταση υπερδιέγερσης κλιμακώνεται σε κενά που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία, σε ελλείμματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική και κοινωνική πνευματική κατάσταση των ατόμων. Ένα έλλειμμα επίσης σε συναισθηματικό διανοητικό και ψυχικό επίπεδο.

 

Τι έχουμε να αντιτάξουμε σε αυτή την πρόκληση που θέλει τους ανθρώπους υπεράνθρωπους και ανταγωνιστικούς, που δε δέχεται την υστέριση, την φύση και την ακολουθία της;

 

Ποιες αποδοχές και ποιές παραδοχές πρέπει να κάνουμε ώστε να πετύχουμε στόχους όπως ο αυτοσεβασμός η αυτοεκτίμηση, το θάρρος και το κουράγιο να αποδεχτούμε τον εαυτό μας ;

 

Είναι σημαντική η αυτοπραγμάτωση και ο αυτοπροσδιορισμός όταν η κριτική και ετεροπροσδιορισμός χάνουν υπόσταση και δύναμη…..

 

Σας καλούμε σε αυτό το εργαστήρι στο οποίο θα γίνει η προβολή ενός ενδιαφέροντος ντοκυμαντερ και μετά θα ακολουθήσει η ολομέλεια.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 16/05/2018  από 18:30 έως 22:00

Ωρα προσέλευσης 18:15

Δηλώσεις συμμετοχής στο info@humangarden.gr και στο 210-3817574

Κόστος συμμετοχής: 15€ (ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αγιος Αλέξιος – Ανθρώπινου Κήπου)

 

Εισηγητής: Ακης Κούβελας

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας