ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Παιδικό εκπαιδευτικό εργαστήρι

Στα πλαίσια της δράσης του Ανθρώπινου Κήπου και της συμμετοχής του στον κοινωνικό ιστό αποφασίσαμε να διεξάγουμε ένα κύκλο παιδικών εργαστηρίων με θέμα τα «Παιχνίδια του Κόσμου»

 «Τα παιχνίδια του κόσμου» είναι μια σειρά εργαστηρίων με θέμα τις κοινές ρίζες του παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο  και αφορά ηλικίες από 6 -10 ετών.  

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τα παιχνίδια και με τα διαφορετικά ήθη και έθιμα άλλων λαών. Χρησιμοποιώντας βιωματικά παιχνίδια, τραγούδι, θέατρο και τέχνη θα εξερευνήσουμε την καθημερινότητα ατόμων αντίστοιχης ηλικίας σε άλλες χώρες . Έτσι, με αφετηρία το παιχνίδι, τα παιδιά θα μάθουν για την μετανάστευση, για τις ανταλλαγές πληθυσμών και για τις έννοιες της διαφορετικότητας και της ομοιότητας μεταξύ λαών.

 

Πρόγραμμα

  • 6 & 20 Οκτωβρίου, 10.00-13.00
  • 10 & 24 Νοεμβρίου, 10.00-13.00 και
  • 7 & 21 Δεκεμβρίου, 10.00-13.00

Τα παιδικά εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στη κεντρική αίθουσα του Ανθρώπινου Κήπου,  σε επιλεγμένες μέρες και ώρες όπου θα φιλοξενούνται μόνο δραστηριότητες που σχετίζονται με την οικογένεια και τα παιδιά.

 

Εισηγήτριες

  • Σταυρίνα Κωνσταντίνου, Κοινωνιολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
  • Φαίδρα Τσαλαμπαμπούνη, Ειδική σε εκπαιδευτικά προγράμματα - εξωτερική συνεργάτης

 

Κόστος συμμετοχής

10 ευρώ ανά συνάντηση (50 ευρώ και για τις έξι συναντήσεις).

Περιορισμένος αριθμός θέσεων - κράτηση απαραίτητη τηλεφωνικά: 

 


Πρώτη συνάντηση (Ιαπωνία)

Παιδικό εργαστήρι: ΙαπωνίαΤην Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 στο χώρο του Ανθρώπινου Κήπου έγινε το εργαστήρι μας και με επιτυχία αποβιβαστήκαμε στην …… Ιαπωνία. Φτιάξαμε μια κρεμαστή χειροτεχνία απο οριγκάμι, δηλαδή την παραδοσιακή Ιαπωνική τέχνη του διπλώματος του χαρτιού, τραγουδήσαμε ενα τραγούδι για τα οφέλη της ψαροφαγίας (!), παίξαμε, γελάσαμε,  φτιάξαμε ιστορίες, μάθαμε να χαιρετάμε όπως οι Ιάπωνες, ντυθήκαμε με κιμονό και φεύγοντας πήραμε μαζί μας, εκτός απο την κατασκευή μας και μερικές εικόνες απο την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και τους κατοίκους της.  Δεν θα πούμε όμως “sayonara” δηλαδή «αντίο» στα Ιαπωνικά.  Σας περιμένουμε να επιβιβαστείτε στο ονειρόστατο μας και να ταξιδέψουμε στον υπόλοιπο κόσμο!

Επόμενη στάση... Αφρική!

 

 

Δεύτερη συνάντηση (Αφρική)

Παιδικό εργαστήρι: ΑφρικήΑυτή μας η συνάντηση είχε αέρα….. Αφρικάνικο!!! Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στην ανατολική Αφρική,  όπου επισκεφτήκαμε ένα μικρό κορίτσι που ζει σ΄ έναν παραδοσιακό οικισμό και ταξιδέψαμε μαζί της για να κουβαλήσουμε νερό. Είδαμε σκηνές από την καθημερινότητα της και την βοηθήσαμε να φτιάξει παιχνίδια από πηλό. Στο τέλος, ήχησαν τύμπανα στην σαβάνα και στήσαμε χορό. Χορέψαμε σαν ελέφαντες, γαζέλες, στρουθοκάμηλοι, λιοντάρια και καμηλοπαρδάλεις. “Χακούνα Mατάτα” είπαμε – δεν υπάρχει πρόβλημα στα Σουαχίλι.

Μαζεύουμε τώρα τα μπαγκάζια μας και βουρ για τον Βορρά!