ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Πρόσκληση

 Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος  "Άγιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού" και το κέντρο συμβουλευτικής για την απεξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες και το αλκοόλ Ανθρώπινος Κήπος σας προσκαλούμε σε τρία (3) εργαστήρια που ετοιμάσαμε με κεντρικό θέμα την (ΔΧΟ) Διαταραχή Χρήσης Ουσιών.

Η ΔΧΟ  σημαδεύει τον χρήστη και τους οικείους του. Εξοντώνει  τον ίδιο και εξουθενώνει τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του. Η  καταναγκαστική χρήση φτάνει σε σημείο τον χρήστη όπου δεν λαμβάνει σοβαρά πλέον την σωματική ,ψυχική και συναισθηματική του υγεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα φυλακές ,διάφορα ιδρύματα, ασθένειες (Ηπαττίτιδα C, AIDS, θανατηφόρα έλκη, μικροβιακές λοιμώξεις, γάγγραινες με αφαιρέσεις μελών, σταδιακή αποδόμηση  του ανοσοποιητικού συστήματος, τροχαία, συνέπειες κοινωνικές , νομικές κ.α) και τέλος ο φυσικός θάνατος,  αφού έχει προηγηθεί βέβαια ο πνευματικός θάνατος του ατόμου και κάπως έτσι τελειώνει αυτή η εξελικτική πορεία  της ΔΧΟ.

Aπό την άλλη θέλουμε να δείξουμε στους οικείους των εξαρτημένων ότι από την ώρα που θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο με την στάση που θα χρειαστεί να κρατήσουν ώστε να ωθήσουν  το εξαρτημένο άτομο να επιλέξει την θεραπεία, να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τα ψέματα, τη βία, τους εκβιασμούς, την καλλιέργεια του φόβου,τις κλοπές ,τις υποσχέσεις τις άσκοπες συγκρούσεις κ.α.. 

 

Ημερομηνίες των εργαστηρίων: 11/10/2017   09/11/2017    13/12/2017                          
 
Ώρα έναρξης:  18:00  έως 22:00
 
Παρακαλείσθε να έχετε προσέλθει ως τις 17:45.    
                   
Στα εργαστήρια θα  γίνουν επίσης και προβολές ταινιών και ολομέλεια με την ενεργή συμμετοχή των μελών και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα ερωτηματά σας.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν, ωστόσο για την ενίσχυση του συλλόγου θα υπάρχει κουτί έτσι ώστε ο καθένας να συνεισφέρει ότι μπορεί ώστε ο Ανθρώπινος Κήπος να ενισχυθεί στο έργο που κάνει . 

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής  στο info@humangarden.gr η στο 2103817574 το αργότερο μέχρι 20/09/2017 .Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητος.                                                                    

Συντονιστής του εργαστηρίου Άκης Κούβελας.   

Ακης Κούβελας
 
Ανθρώπινος Κήπος  -  www.humangarden.gr
Νέστορoς 10, 104 45 Αθήνα, τηλ. 2103817574 - 6945617584